zondag, februari 28, 2010

Cursus EHBO bij kinderen: To the Rescue!

Voor wie het nog niet weet: Dit jaar zijn gastouders verplicht een certificaat Kinder-EHBO te hebben. Alleen certificaten van organisaties die zelf geen cursussen aanbieden, geven voldoende waarborg dat hun certificaten aan kwaliteitsvereisten voldoen.

Ik vind dat één van de goede dingen van alle veranderingen die door voormalig staatssecretaris Sharon Dijksma zijn ingevoerd. Het zorgt ervoor dat, als er een ongeluk gebeurt, gastouders weten wat ze wel en niet moeten doen.

Vanaf vandaag biedt www.GeweldigeOuders.nl EHBO aan Kinderen aan. Het idee erachter is: waarom alleen de gastouder? Alle ouders in Nederland zijn gebaat bij deze interessante, geweldig leerzame cursus, of je nu een gastouder, grootouder, pleegouder, adoptieouder of gewoon lieve ouder bent.

Het theorie deel doe je online. In combinatie met een aanvullend 2,5 uur durend praktijkdeel - waar je je direct voor kan aanmelden. Daarmee voldoe je aan de eindtermen van het Oranje Kruis, dé organisatie op het gebied van eerste hulp voor professionals. De praktijkavonden wordt regelmatig georganiseerd en vinden door het hele land plaats.

Op professionele wijze maakt deze cursus gebruik van de nieuwste leermethoden, waardoor iedereen in eigen tijd en eigen tempo EHBO kan leren. We hebben ervoor gezorgd dat je echt met plezier de EHBO-cursus doet. Dat miste ik bij alle cursussen die nu al via internet worden aangeboden.

Huishoudelijke mededeling

Voor gastouders die al een EHBO-cursus hebben, hierbij even een overzicht van de door OCW goedgekeurde certificaten:

· een certificaat Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis;

· een certificaat Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers van NedCert;

· een certificaat Spoedeisende Hulpverlening bij Kinderen (SEHBK) van NedCert;

· een certificaat Acute Zorg bij kinderen van Nikta;

· een certificaat Acute Zorgverlener Module Kind en Omgeving van Nikta;

· een certificaat Eerstehulpverlener van Nikta.

Alleen geregistreerde certificaten voldoen. Heb je één van de genoemde certificaten, maar weet je niet zeker of het is geregistreerd? Neem dan contact op met het Oranje Kruis, Nedcert of Nikta.

Leestip

Tenslotte nog een leestip: Het kabinet heeft een praktische handleiding voor gastouders gemaakt met veel informatie over zaken waar je als gastouder van op de hoogte moet zijn.

http://www.implementatiekinderopvang2010.nl/nl/p4b2a523e0b9ba/praktische-handleiding-gastouders.html

1 opmerking:

Kristof zei

Dit is inderdaad een mooie initiatief, het zou niet alleen interessant zijn voor ouders maar wel voor iedereen. Vroeg of laat kan je deze kennis gebruiken.
Groetjes Doopsuiker