vrijdag, juli 09, 2010

Sterke moties, zeer slappe reactie

Donderdag 1 juli zijn er in de Tweede Kamer een aantal belangrijke moties aangenomen. Een groot succes voor de politieke lobby die al eindeloos in Den Haag aan de gang is. Welke moties zijn aangenomen?
  1. De regel dat gastouders maar op één adres mogen opvangen is teruggedraaid
  2. Ouders hoeven hun kinderopvangtoeslag niet terug te betalen wanneer hun gastouder per 1 september a.s. niet aan de opleidingseisen voldoet
  3. De lijst met relevante diploma’s die toegang geven tot het diploma gastouderschap, wordt uitgebreid.

Als het goed is, zou Rouvoet diezelfde dag nog een toelichting geven hierop. Toen die toelichting een aantal dagen later kwam, werd wel duidelijk waarom hij niet direct heeft gereageerd.

Zo vreugdevol als we donderdag waren, zo perplex staan we nu, want wat zegt hij? Hij 'ontraadt de moties sterk'. Dat kan dus. Een minister kan daarmee ook de moties een tijdje naast zich neerleggen. Dat betekent dat hij in ieder geval geen haast gaat maken bij het uitwerken van de aangenomen moties en dat het tot die tijd blijft bij het oude. En dat schijnt hij lang te mogen volhouden....

Ik ben echt heel teleurgesteld in hoe ons land wordt bestuurd. Want dit is vrees ik niet het enige onderwerp waarop zo geklungeld wordt.

Wendeline van Luijk

1 opmerking:

Anoniem zei

Waarom ben je teleurgesteld? Omdat je had gehoopt dat je uitstel zou krijgen zodat je gastouders zich konden kwalificeren?
Zodat je niet vele ouders zou opzadelen met het terugbetalen van de toeslag?
En ja er worden fouten gemaakt in deze nieuwe wetgeving: maar ja het wordt ook eens tijd dat een aantal grote landelijke bureaus de hand in eigen boezem gaan steken: want is het uiteindelijk niet allemaal om hun begonnen???????????
Neem je verlies en ga verder met ondernemen en laat de kinderopvang over aan mensen die de kinderopvang een warm hart toe dragen, die zich geen zorgen maken over terug betalen van toeslag, simpel weg omdat ze hun kinderopvang zaken wel voor elkaar hebben: waarom??? omdat zij vechten voor het voortbestaan van kwalitatieve gastouderopvang en niet voor het grote geld!